Убедителна победа над ФК “Г”

След лоша серия от три поредни поражения и няколко кадрови промени, футболистите на Танг Ра намериха сили и изключителна мотивация да спечелят мача срещу ФК “Г”. В предния двубой с този съперник незаслужено инкасирахме разгромна загуба с 8:3 но дочакахме своя реванш.

Вратарят на Танг Ра Куаси Ив (в центъра на снимката) с решителни намеси и още по-решителен гол срещу ФК “Г”

Срещата започна равностойно, като Танг Ра игра по-пестеливо и прибрано с оглед късата си резервна скамейка. Получените 5 гола от контри предния мач също бе едно на ум за нашите играчи.

През първите десетина минути пропуснахме 4-5 изгодни положения, а съперникът не застраши сериозно вратата ни. Въпреки многото пропуски все пак дочакахме своя шанс и от упор Асен Станков откри резултата.

ФК “Г” реагира светкавично и в рамките на 3 минути отбеляза два гола и постигна пълен обрат. В минутите до края на полувремето овладяхме инициативата, но нови два фрапиращи пропуска ни оставиха с гол пасив на полувремето.

За щастие този път изоставането в резултата не ни накара първосигнално да се хвърлим в атаки и да оставим множество шансове за ответен удар на съперника. Продължихме спокойно да контролираме мача и да създаваме положения. Постоянството ни бе възнаградено и чрез капитана Слави Здравков изравнихме в началото на полувремето. Чушката донесе пълен обрат за 3:2 минути по-късно.

Срещата стана изключително динамична и опасностите се редуваха пред двете врати. В тези минути вратарят Куаси спаи няколко много опасни ситуации, но все още предстоеше най-епичния за него момент.

При размяната на голови положения Танг Ра се възползва по-добре и увеличи актива си с гол на непоклатимия в този мач Младен Христов за 4:2. В този момент съперникът избра рискована тактика с 5 полеви играчи и сериозно ни натисна. Дори успяха да намалят резултата на 4:3. Явно решили, че така ще ни довършат, продължиха обсадата на наказателното поле несъзнаващи, че така само се пече гол…в тяхната врата. След два неуспешни опита вратаят Куаси издебна момента да матира целия отбор на съперника и с един прецизен удар от собствената си врата порази целта – 5:3.

Въпреки, че и това не отказа ФК “Г” от играта без вратар, вече всичко бе ясно. Единствено въпрос на време бе да видим колко гола от контраатаки могат да инкасират. И дали ще успеят да контузят някой от играчите ни с необмислените си грубости по целия терен. Стигна се до 7:3 с нови голове на Слави и Асен. А в последната секунда Станков имаше възможност да изравни резултата от предния мач, но сантиметри го разделиха от хеттрик и осми попадение в опразнената врата на съперника.

След като по различни причини се разделихме със седем играчи от началото на сезона и в тимовия лист за последния мач записахме едва 8 души, наближава времето да картотекираме няколко от дошлите на проби нови състезатели. Да видим, дали това ще стане още за идния мач с Унекс или ще изчакаме следващото завъртане в шампионата.

One thought on “Убедителна победа над ФК “Г”

  1. Pingback: Методи Здравков: Танг Ра изпълнява успешно основната си задача | Tang Ra FC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>