Поражение с 3:8 от ФК “Г”

Поредна загуба в първенството по футзал на София за ФК Танг Ра. Този път устремът ни бе сломен от ФК “Г”. Като резултат това е най-сериозната ни загуба в шампионата, макар че той е малко подвеждащ.

tangra-fcg

Срещата започна изключително равностойно, като по-чистите положения бяха за играчите на Танг Ра. Въпреки това ФК “Г” поведе с гол от дузпа в средата на първото полувреме. Срещата бе изпълнена с много единоборства и нашите състезатели първи достигнаха лимита си от 5 нарушения и последва “дълга дузпа”. Съперникът я реализира за 2:0, макар да останаха сериозни съмнения за адекватността на съдийското решение. В случай става дума за формално неспазване на правилата, тъй като чаровните съдийки не позволиха на вратаря ни да заеме разрешената в този случай свободно избираема позиция на 5 метра от изпълнителя, а го задължиха да стои на голлинията.

Третото попадение във врата ни дойде след контраатака и на пръв поглед чудесно пуснат авантаж от съдийската бригада. Остана обаче пак едно съмнение – редно ли е да се отсъди авантаж при положение, че отборът е в зоната отвъд 5-те нарушения.

Последваха два гола за Танг Ра дело на Папи и капитанът Слави Здравков и ситуацията на терена стана изключително непредвидима. Последваха опасности и пред двете врати, като съперника бе по-ефективен и отбеляза два гола. Отново Папи намали за 5:3.

Момчетата от Танг Ра заиграха активна преса по целия терен и преследваха съперника във всяка една удобна ситуация. И тъкмо когато се “печеше” четвъртото попадения около 5 минути преди края получихме нов гол след явно нарушение в атака на съперника. При 6:3 мачът реално приключи за нас, но това не смути противника да ни накаже с още 2 попадения за крайното 8:3.

Както и в предната среща не успяхме да реализираме огромна част от положенията си, а в същото време опитът на противника му позволи да постигне доста добра ефективност и да накаже много от грешките ни в защита.

Далеч сме от мисълта да обвиняваме съдиите за загубата и заради това не подадохме жалба, макар да имахме основание за това. Тепърва се учим и градим отбор. Нямаме болни амбиции за купи и медали .И все пак смятаме е редно съдиите в тези срещи да внимават малко повече.

Следващият ни мач е след 10 дни, което е добра възможност да потренираме малко по-концентрирано фазите от играта, където явно се огъваме и губим. Надяваме се в този период да картотекираме и другата половина от отбора, за да има треньорът Методи Здравков 3 равностойни четворки на разположение.

One thought on “Поражение с 3:8 от ФК “Г”

  1. Pingback: Убедителна победа над ФК “Г” | Tang Ra FC

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>