Все още нямаме аргументи срещу най-силните

Ще прозвучи абсурдно ако започнем репортажа от мача с Академик Благоевград с изречението: “Беше вълнуващ и динамичен мач, в който и двата отбора имаха своите шансове за победа”. Не за друго, а защото крайният резултат 8:2 е доста изразителен. И все пак…

Танг Ра се изправи срещу третия тим в класирането във футзал първенството на София с единствената цел да спечели мача. Победата ни оставяше теоретични шансове да се борим за място във финалната фаза на държавното първенство. Не че сме си поставяли такава цел на всяка цена, но нормално е като играеш в един турнир да се опитваш да достигнеш възможно най-далече.

Та, мачът срещу Академик беше вълнуващ и динамичен. И двата тима имаха своите шансове. Гостите от Благоевград поведоха с гол почти от центъра в 25-тата секунда на срещата. Танг Ра отвърна с множество атаки, пропуски и греди. За сметка на това съперника успя да материализира своите мълниеносни контри и се стигна до 0:3. Преди почивката Младен Христов намали на 1:3 след гол от пряк свободен удар.

Втората част започна устремно за нас и логично стигнахме до нов гол дело на Стийв. Последва греда за нас, a изравняването висеше на косъм. Академик блестящо се възползва от поредна контра акция за 2:4. Последва размяна на опасни атаки след която вече губехме с 2:5. Въпреки негативния развой на срещата Танг Ра не спря да търси гола, създаде поне още 6-7 отлични голови положения и успя да инкасира още 3 гола след контра атаки.

Мачът до голяма степен бе повторение на сблъсъка ни с Академик от първата фаза на първенството. Тогава пак падахме с 1:3 на почивката, пак се стигна до 2:3, 2:5 и тогава поради по-дългата ни резервна скамейка и вероятно шанса стигнахме до 4:5 и куп пропуски пред противниковата врата. Както и тогава сме длъжни да поздравим съперника за изключителната му ефективност пред гола.

Следващият ни мач е във вторник от 19:30 срещу ФК “Г”. Въпреки трите поредни поражения излизаме пределно готови за битка. Предния път ни разгромиха с 8:3 и сега ще имаме възможност да покажем дали имаме някакъв прогрес.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>