Посланик подкрепи ФК Танг Ра срещу ЦСКА

Извънредният и пълномощен посланик на Република Полша в България Лешек Хенсел подкрепи на живо отбора на ФК Танг Ра в последния му мач от столичното първенство по футзал срещу състава на ЦСКА (2:2). Негово превъзходителство пристигна в хандбалната зала на НСА около 15 минути преди срещата, за да поздрави момчетата от тима и да им пожелае успех в предстоящия мач.

team-pol

 

Г-н Хенсел получи като подарък фланелка с номер 6 на ФК Танг Ра от президента на клуба Виктор Кирков. „Номерът не е подбран случайно. Във футзалните отбори на терена играят по 5 души и нашето желание е г-н Хенсел да бъде нашия шести играч”, коментира Кирков. Посланикът на Полша, който за първи път посети мач по футзал, беше видимо развълнуван и преживяваше сърдечно всяко успешно или неуспешно отгираване на играчите на ФК Танг Ра.

Окрилени от високопоставената подкрепа играчите от тима поведоха в резултата с 2:0 и направиха два фрапантни пропуска на празна врата през втората част на мача. В крайна сметка ЦСКА успя да се върне в мача, отбелязвайки за 2:2 по-малко от 30 секунди преди края на мача.

kraino-klasirane

В крайна сметка ФК Танг Ра завърши на пета позиция в столичното първенство с пет победи и две равенства от 18 мача. Посланик Хенсел е свързан с част от играчите на ФК Танг Ра, тъй като миналата година беше посланик „Отбор на надеждата”, спечели. Купата на Познан на световното първенство за бездомни хора.

Регионалният шампионат беше спечелен от тима на „УНСС Изи Кредит”. Втори завърши „Левски София Запад”, трети е Академик (Благоевград), а на четвърта позиция завърши ЦСКА. На последните две места в турнира завършиха съответно ФК „Г” и „Унекс”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>