Отборът

Отборът на “Футболен клуб Танг Ра” взе участие в градското първенство по футзал на Български футболен съюз през сезоните 2013/2014, 2014/2015 и първия полусезон на 2015/2016 г. И в двата завършени шампионата тимът ни завърши на пета позиция от общо седем отбора. Основната ни цел обаче никога не е била високо спортно майсторство. Акцентът в работата ни винаги е бил върху възпитателните функции на спорта и възможността му да изгражда личностни качества, да създава приятелства и да учи на феърплей и толерантност.

По време на участието ни в първенството по футзал в нашия състав имаше изключително богато разнообразие от представители на различни раси, етноси и култури. Фланелката на “ФК Танг Ра” беше носена от играчи от България, Мали, Камерун, Гвинея, КотД’Ивоар, Испания и Сърбия, а в тренировъчния процес са се включвали младежи от Сирия, Афганистан, Сомалия и Гана.

През 2014 г. “ФК Танг Ра” създаде първата детско-юношеска школа по футзал в гр. София, която е и единстваната функционираща в страната. За близо 5 години в нея тренирахме абсолютно безплатно над 100 деца, като по-голямата част от тях са в риск или в неравностойно положение.

Треньори  мъжкия и в детския отбор на “ФК Танг Ра” са били Методи Здравков, Бисер Петков, Борислав Фердинандов, Младен Христов, Кирил Кюлев, Виктор Йорданов, Асен Станков и Борислав Стоев.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>