„ФК Танг Ра” допълва „Отбор на надеждата”

„Отбор на надеждата”, който представя България на световните първенства по футбол за бездомни хора, получи своето естествено продължение чрез тима по футзал на „ФК Танг Ра”. Новият тим, който от миналия месец участва в столичния шампионат по футзал, е съставен почти изцяло от младежи израснали в социални институции и от бежанци. Старши треньор на „ФК Танг Ра” е Методи Здравков, който беше селекционер на „Отбор на надеждата” на последните две световни първенства за бездомни хора и попадна в Топ 10 на най-добрите треньори в България за 2012 г.

В състава на футзалния тим са почти всички играчи от София, които участваха на Мондиал 2012 в Мексико Сити и и през 2013 г. в полския град Познан. В тима има и четирима младежи, които се готвят за световния шампионат в Чили догодина. Групата се допълва от петима бежанци от африкански произход.

„Имаме най-младия състав в първенството, сподели треньора Методи Здравков. Средната възраст на отбора е малко над 20 години, а и нито едно от момчетата не беше играло футзал преди есента на тази година. Те обаче са много добри състезатели и навлизат бързо в спецификата на играта. Показателно е, че вече записахме и първата си победа в първенството.”
Футзалният отбор на „ФК Танг Ра” стартира участието си в първенството с общинско финансиране в размер на 4400 лв. по проект към „Програма за развитие на физическото възпитание и спорта в Столична община”. Същевременно отборът постави логото на Столична община върху фланелките и сайта си и слага рекламни материали в подкрепа на София и югозападен регион кандидат за европейска столица на културата през 2019 г. по време на мачовете си „ФК Танг Ра” получи сериозна подкрепа и от своите спонсори. „Бестимекс” осигурява карти за градския транспорт на всички играчи от отбора, „Банкя” предоставя безвъзмездно необходимата за отбора вода, а „Social Plus” се грижат за по-сериозните логистични проблеми, свързани с тима.
Президент на „ФК Танг Ра” е Виктор Кирков, който е създател и мениджър на „Отбор на надеждата”. Освен него и треньорът Методи Здравков, в управителния съвет на клуба влязоха също дигиталният маркетолог Денислав Георгиев, известният столичен юрист Ивайло Боев и специалистът по работа с феновете Михаил Мантарков.
Видео от победата на „ФК Танг Ра” над състава на „Унекс”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>