Столична община подкрепи ФК „Танг Ра”

Столична община подкрепи футболен клуб „Танг Ра” с проектно финансиране в размер на 3000 лв. по „Програма за развитие на физическото възпитание и спорта в Столична община”.

Целта на проекта е социална интеграция и възпитаване на толерантност чрез футзала. В него е включен както мъжкият футзален отбор на „Танг Ра”, така и юношеският, който е сформиран от 14 състезатели от столичните квартали „Челопечене” и „Ботунец”.

tangra-sofia

Благодарение на проекта юношите тренират безплатно футзал два пъти седмично и идната седмица ще се сдобият с официални екипи като на мъжкия тим. Младите надежди на клуба, подготвяни от треньора Виктор Йорданов, се представят отлично от началото на сезона и постигнаха четири убедителни победи над своите съперници от град Нови Искър и кв. „Орландовци”. „Танг Ра” е единственият клуб в страната, който развива детско-юношеска школа по футзал. Същевременно мъжкият отбор има само една победа до този момент в столичния шампионат по футзал към Български футболен съюз.

От своя страна ФК „Танг Ра” популяризира избора на София за европейска столица на спорта през 2018 г. и постави на екипите си логото на Столична община. Футболният клуб получи проектно финансиране по същата програма и през сезон 2013/14 г.

ФК „Танг Ра” получи подкрепа и от бутилиращата компания „Банкя”, която предостави безвъзмездно необходимата за отборите му вода. Очаква се до края на година клубът ще бъде финансиран и от спонсора си „Бестимекс”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>