Играч на „ФК Танг Ра” влиза в националния „Отбор на надеждата”

Венелин Иванкин, който е кадър на „Футболен клуб Танг Ра”, попадна в националния „Отбор на надеждата”, който тази година ще представи България на Световното първенство по футбол за бездомни хора в Мексико Сити.

Младият талант, който е на 17 години, посещава в 85-то СОУ в квартал „Враждебна”. В 11 клас е и всички съученици и учители го подкрепят и се радват на успехите му. Вени тренира футбол от съвсем малък, а първите му победи са на неформалните турнири, които организират с приятелите си в квартал „Ботунец”. Младежът живее с родителите си в общинско жилище. „Баща ми работи в строителството, а майка ми не работи засега… Винаги сме живели там. Откакто се помня, сме там. Плащаме наем…”, споделя Вени, който е сред най-изявените голмайстори на „Футболен клуб Танг Ра”.

Вълнението за предстоящото участие с националния „Отбор на надеждата” в Мондиала със социална цел е голямо, а след това плановете му са да съчетава образованието си с работа, за да може да подпомогне семейния бюджет. Дотогава Вени ще продължи да помага на баща си в работата му. „Искам да изкарам шофьорска книжка и да работя като шофьор, да ми е отделна работа”, казва младежът. След като завърши гимназия, Вени смята да „учи нещо, разбира се, свързано със спорт”.

Вени в Отбор на надеждата

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>