Фабио Капело се присъедини към ФК „Танг Ра”

Фабио Капело

Легендарният треньор Фабио Капело символично стана част от социалния футзал клуб ФК „Танг Ра”. Един от най-добрите селекционери в света получи като подарък фланелка на бългаския футзал клуб от неговия президент Виктор Кирков, който е и изпълнителен директор на „Спортс Мениджмънт България” ЕООД. Компанията за спортен мениджмънт и маркетинг и „Уникредит Булбанк“ бяха организатори на събитие, на което Фабио Капело бе почетен гост. Той зарадва дванадесет български деца от възраст от 7 до 14 години с импровизирана тренировка под козирката на централния офис на банката на площад „Света Неделя”. 

Игрището, на което се проведе тренировката, беше умален вариант на съоръженията за стрийт футбол, на които се играят световните първенства за бездомни хора. Децата се учеха да изпълняват наказателни удари пред погледа на Фабио Капело, който в момента е селекционер на националния отбор на Русия. В рамките на събитието италианският специалист върна жеста и подари топка със свой автограф на ФК „Танг Ра“.

След края на събитието всички участници си направиха снимки за спомен с 67-годишния италиански треньор, след което той отиде на Националния стадион „Васил Левски”, за да гледа срещата от Лига Европа между Лудогорец и Валенсия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>