Танг Ра в борбата за топ 4

Колкото и невероятно да изглеждаше в началото на сезона, два мача преди края на първенството на София по футзал Танг Ра още е в борбата за топ 4 (на 2 точки от ЦСКА). Този факт е още по-невероятен и поради огромните кадрови проблеми, с които неочаквано се сблъскваме вече няколко месеца.

Надпреварата ни с ЦСКА щеше да е много по-лесна, ако не бяхме допуснали загубата от Унекс и особено страхотния обрат срещу “червените” от 4:1 до 5:4 в последните срещи от второто завъртане в първенството.

В последните ни три мача продължаваме да сме непостоянни, но със сигурност имаме явен прогрес.

Първо да отбележим равенството 4:4 срещу Левски София Запад. Без да преувеличаваме този резултат, това бе едва втората среща, която лидерът в класирането не спечели. След мача треньорът на Танг Ра Методи Здравков обясни, че е доволен от старанието, но все пак това е просто един равен мач. Без излишни емоции.

Танг Ра поведе с 2:0, след това допусна обрат до 2:4, събра сили да изравни 4:4 и в края пропусна дълга дузпа и остана на милиметри от това да нанесе първо поражение на лидера. Голмайстори за Танг Ра – Слави Здравков 2, Младен Христов и Чушката.

Последва поредната лекция от Академик Благоевград. Двата гола на Асен Станков стигнаха само за 2:6 и трето поредно поражение от “студентите”. Това бе мачът, в който стигнахме най-ниската точка в своята численост – само един резервен състезател. Имахме своите шансове, но реално не успяхме да се противопоставим адекватно през второто полувреме.

Последният мач бе във вторник – 4 март. Записахмеубедителна втора победа над ФК “Г” 7:3.

1:0 Асен Станков

2:0 Чушката

3:1 Младен Христов

4:1 Слави Здравков

5:1 Младен Христов

6:2 Янко Бориславов

7:3 Асен Станков

Танг Ра започна много концентрирано и бързо поведе с 2:0. Последва отпускане, получихме гол, а съперника пропсуна поне 5 отлични шанса за второ попадение. Чрез контра се оттеглихме на почивка при 3:1. През второто полувреме съперника реши да играе агресивно без вратар и получи нови два гола за 5:1. Треньорът им се върна към стандартната формация и тимовете си размениха по две попадения до края.

Много силен мач за Танг Ра направи варатя Куаси Ив. Дебют с гол записа Янко Бориславов. Младен Христов бе на обичайното си високо ниво. На терена стабилно се завърна Чушката, след като пропусна предния мач. Краси се размина с първо попадение с екипа на Танг Ра, а капитанът Здравков и Асен Станков бяха енергични и креативни през по-голямата част от срещата.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>