Футболен клуб „Танг Ра” взе участие в благотворителен мач на 3 март

Парка Заимов

Футболен клуб „Танг Ра“ взе участие в благотворителен турнир, организиран от “Заимов спорт”, Сдружение “Фуутура” и Агенция БЛИЦ. Събитието се проведе навръх Националния празник на България – 3 март, а целта му беше набиране на средства за лечението и възстановяването на 9-годишната Йоана Йорданова от Нови Искър. Освен от детска церебрална парализа момичето страда и от множество други заболявания. Необходими са средства и за очни операции, както и за почти всекидневни процедури по рехабилитацията на детето.

На терените в парка „Заимов“ в центъра на София се събраха над 120 футболисти. Освен „Танг Ра“ в турнира взеха участие ветераните на “Левски”, “Телеграф”, “Фуутура“, “Отбор на сърцето”, “Асен и приятели”, ЗЕС, “Метал Констръкшън”, “Победител 2014”, “Лъвовете”, “Тракия” и “Феникс”. Сред публиката и официалните гости бяха и други популярни личности като бившия селекционер на националния отбор и екстреньор на ЦСКА Пламен Марков и легендата на “Левски” Пламен Николов.

Със синята фланелка на ветераните на “Левски”, водени от легендата Сашо Манолов, излязоха Ангел Станков, Стефан Павлов – Фифи Перото, Валентин Захариев, Руслан Вуцов, Сашо Начев, Стефан Василев.

Главни съдии на турнира бяха Християна Гутева и Стоян Алексиев.

В полуфиналите “Телеграф” отстъпи на “Феникс” с 2:3 в оспорвана битка, а “Победител 2014” надви “Метал Кънстръкшън”. На финала “фениксите” победиха коравия съперник от Своге с 3:0 и триумфираха с купата “Фуутура Интеркъп БЮ (Българи Юнаци)”. Голмайстор на турнира стана Цветелин Анжелов от отбора на победителите със 17 попадения. За най-добър вратар беше избран Христо Христов от “Асен и приятели”. Наградата за Най-добър играч отиде в ръцете на Георги Ангелов от “Победител 2014”.

Жест направиха и футболните национали, които изпратиха на Йоанка топка с автографи на треньорския щаб и целия отбор. Ивелин Попов подари своя фланелка с автограф. “Специално за Йоана , с най-добри пожелания!”, написа на екипа капитанът на “лъвовете”.

“Благодаря на всички за подкрепата. За нашето семейство тя е безценна. Днес направихте добро дело, което, убедена съм, няма да остане невъзнаградено”, заяви Валентина, баба на малката Йоанка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>