Загубихме в интересен мач от Унекс

Драматична загуба с 4:3 от Унекс записахме в предния кръг от първенството по футзал на София. Предната среща ги победихме с 1 гол разлика и очаквахме много труден мач. По различни причини и списъкът с резервите ни за този мач бе критично къс. Но въпреки всичко стана хубав мач.

Започнахме по-активно в първите минути и пропуснахме 3-4 добри положения. Логично пропуските ни доведоха до първо попадение за съперника. Въпреки това бъзро върнахме гола чрез капитана Славчо Здравков за 1:1.

След това мачът бе равностоен. И двата отбора създаваха положения, но за разлика от Танг Ра Унекс реализира добрите си възможности. Стигна се до 4:1.

В последните десетина минути на мача футболистите на  Танг Ра малко понастроиха мерника си и за няколко минути намалиха до 3:4. Нов гол на Слави и попадение на Младен Христов. Въпреки това в заключителните минути отново не бяхме съсредоточени пред гола и пропуснахме няколко чисти възможности и възможността поне за равенство.

Най-впечатляващото в този мач бе настроението, с което игра съперника. През по-голямата част от времето играчите на Унекс се забавляваха на терена, шегуваха се помежду си и усмивките рядко слизаха от лицата им. Футзалът в България е аматьорски спорт и е добре повече тимове да вземат пример от  Унекс спрямо отношението към играта.

И няколко думи от старши тренорът на Танг Ра Методи Здравков, който логично не бе доволен от резултата в този мач. “Дребните детайли, върху които трябва доста да поработим в следващите месеци наклониха везните в полза на съперника. Не сме загубили заради липса на късмет – аз не вярвам в късмета, а в подготовката, опита и психическата нагласа. Това абстрактно понятие късметът просто е измислен да омаловажа успеха на хората или да служи за оправдание при провал.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>