Методи Здравков: Танг Ра изпълнява успешно основната си задача

Преди последните две срещи от второто завъртане в първенството на София по футзал, старши треньорът на Танг Ра Методи Здравков направи кратък анализ на постигнатото до тук и очакванията му от следващите срещи. Конкретно предстоящите два мача според Здравков ще са много сериозно изпитание поради две причини. От една страна ще се изправим срещу пределно мотивирани съперници, които вече победихме веднъж. От друга страна трябва да докажем, че не сме ги били случайно.

metodi-zdravkov

В момента Танг Ра е на 4-та позиция в класирането, но за нас няма голяма разлика дали сме 4-ти или 7-ми, обясни Здравков. Според него в края разпределението на тези места може да се определи и от головата разлика. За нас като клуб, който за първи път е в това състезание, е важно да извличаме най-доброто за себе си от всеки мач. Да, винаги най-доброто е победата, но понякога най-ценните уроци се получават от пораженията.

Нашата основна цел тази година е да създадем ядрото на Танг Ра и смятам тази задача на този етап я изпълняваме успешно. Имаме още 8 мача, в които се надявам към това ядро да прибавим още 2-3 момчета, за да имаме готов отбор за догодина. Най-важното за нас във всеки мач е да играем добре, да изпълняваме нещата, които учим на тренировките и разбира се да направим всичко по силите си да печелим.

За нашите момчета всеки ден във футзала и в живота е борба. Ние сме научени да се борим и се радваме, че имаме шанса да се провалим. Казвам шанс, защото много хора дори не се опитват да постигнат това, за което мечтаят. Ние имаме сили да мечтаем и не се страхуваме от възможността да загубим. За мен като треньор и приятел на всички играчи в Танг Ра е изключително важно да не търсим оправдания. Защото, когато ги търсим – все ще ги намерим. Оправданията са най-прекия път към посредствеността. А ние със сигурност не сме посредствени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>