Драматична загуба от Академик Благоевград

Третият ни мач от първенството по футзал на София бе натоварен с много големи очаквания. Бяхме се настроили за победа, но не бяхме готови за битка. Отборът на Танг Ра имаше епизодични проблясъци, но в по-голямата част от мача грешеше непредизвикано. Дали от пренавиване, нерви или …не е ясно. Академик от своя страна ни изнесе лекция по спокойствие и висока ефективност. Гостите от Благоевград взеха своето без да ни надиграят. Просто си свършиха работата.

futsal-3-1

Срещата започна равностойно, разменихме опасни положения със съперника и тъкмо когато взехме превес получихме гол. Малко след това още един. Въпреки неочакваната развръзка върнахме едно попадение чрез Атанас и изглеждаше, че всичко ще се реши във второто полувреме. 7 секунди преди края обаче допуснахме трето попадение след груба грешка  дошла сякаш от нищото.

Второто полувреме започнахме по-мобилизирано и сравнително бързо намалихме на 3:2 с гол на Папи. На съперника бяха нужни не повече от минута-две да върне гола. Танг Ра заложи на преса и постоянен натиск и от контра получи пети гол. Въпреки това продължихме да играем агресивно и отбелязахме 2 попадения – по едно на Папи и Атанас. 3 минути преди края резултатът бе 5:4 и последваха инфарктни ситуации и пред двете врати.До нов гол не се стигна и записахме трето поредно поражение.

След мача старши треньорът Методи Здравков бе лаконичен: “Днес със сигурност не играхме футзал. Не играхме и футбол.  Играхме някаква игра, която явно ние си я измисляме и дори не й знам името”. Въпреки разочарованието, той опита да анализира спокойно ситуацията и основното нещо върху което ще работим до следващия мач във вторник е увереността на момчетата. Няма друго обяснение да се допускат толкова много непредизвикани грешки (само 12 пъти загубихме топката след неправилно изпълнен тъч ?!?). Явно проблемите ни са в главите на момчетата и трябва да им помогнем бързо.

Резервният вратар на тима Куаси даде доста кратко и ясно описание на мача днес: “Играхме глупости”. Той и момчетата, които все още чакат картотеките си от ФИФА нямат търпение да се включат в мачовете и да вдъхнат увереност и стабилност на съотборниците си.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>