„Танг Ра” даде шанс за по-добър живот чрез футзала

Сдружение „Футболен клуб Танг Ра” стартира проект „Шанс за по-добър живот чрез футзала”. Срокът за изпълнението му е 13 декември 2013 година, но плановете са да продължи и в бъдеще.

В дейностите по проекта, който е финансиран от Програма за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община, са включени младежи, израснали в институции, мигранти, кандидатстващи за бежански или хуманитарен статут в България, представители на ромската и други малцинствени общности, които традиционно са извън фокуса на обществото. Дейностите по проекта са съсредоточени в приоритетната област: „Взаимодействие и партньорство при реализиране на програми, дейности и инициативи с неправителствени организации и спортни клубове в областта на екология, гражданско и здравно образование, двигателна активност, спорт и туризъм”.

Мисията на проекта е чрез тренировки и състезания по футзал да бъдат подпомогнати бенефициентите да придобият ценни качества, които да допринесат за социалната им интеграция, както и да съдействат за премахване дискриминирането на техните общности. Като част от проекта, участниците ще участват и в столичното първенство по футзал на Български футболен съюз.

Старши треньор на отбора в рамките на проекта е Методи Здравков, който бе класиран сред десетте най-добри треньори на България за 2012 година, след като изведе „Отбор на надеждата” до престижното 14-о място при дебюта на тима на Световно първенство по футбол за бездомни хора в Мексико Сити 2012. Под негово ръководство българският състав спечели и Купата на град Познан в рамките на Мондиал’2013 в Полша. Психолог и мотиватор на отбора е Румен Колев, който работеше с „Отбор на надеждата” през 2013 г., а преди това бе професионално ангажиран със същата социална група в социален и младежки център „Св. Константин”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>